21 października klasa 2e brała udział w warsztatach „Od uprawy do potrawy”, zorganizowanych przez firmę TESCO. Zajęcia poszerzyły wiedzę uczniów z zakresu edukacji zdrowotnej, zdrowych nawyków żywieniowych. Dowiedzieliśmy się na przykład, jak czytać etykiety produktów, jak odkodować jaja… Wszystko poparte było super zabawą i zadaniami. Mogliśmy także choć na chwilę wcielić się w rolę kasjera, magazyniera czy pracownika biura obsługi klienta. Po części edukacyjnej udaliśmy się na przygotowany dla nas poczęstunek – każde dziecko przyrządzało sobie jogurt naturalny z owocami i wieloziarnistymi płatkami. Uczestnicy zajęć otrzymali również piękne i smaczne prezenty od firmy TESCO, a wychowawca klasy pomoce dydaktyczne, które wspomogą kontynuację zajęć edukacyjnych z zakresu chemii spożywczej.
Bardzo dziękujemy za tę miłą przygodę.