9 stycznia uczniowie klasy 3 g wzięli udział warsztatach – w EKSPEDYCJI „Od uprawy do potrawy”, zorganizowanych przez firmę TESCO.
Zadania, które otrzymali uczniowie zaraz po przekroczeniu hipermarketu w Skierniewicach wzbudziły ogólny entuzjazm, ale także poszerzyły i uporządkowały wiedzę uczniów z zakresu edukacji zdrowotnej i zdrowych nawyków żywieniowych. Dzieci mogły spróbować wielu produktów, poznać nowe smaki i odkryć różnorodność zdrowych produktów. Będzie to inspiracja, by na co dzień wybierać produkty pełnowartościowe – po odczytaniu etykiet znajdujących się na opakowaniach.
Nie lada atrakcją było przyjęcie roli i zadań kasjera. Stanąć „za kasą” w TESCO – to jest COŚ!!!
Ostatnim punktem EKSPEDYCJI było wejście do „bazy” – tam wycieczkowicze ułożyli piramidę żywieniową.
Punktem kulminacyjnym wyprawy było samodzielne przygotowanie zdrowej przekąski – jogurtu naturalnego z owocami i wieloziarnistymi płatkami – Samo zdrowie!!!
Na zakończenie uczestnicy zajęć otrzymali wspaniałe prezenty od firmy TESCO.
TERAZ MAMY JESZCZE WIĘKSZY APETYT NA ZDROWIE!!!